Jedina bolnica u Srbiji koja koristi prirodne faktore za lečenje

Jedina bolnica u Srbiji koja koristi prirodne faktore za lečenje

Specijalna bolnica ,,Sokobanja” koja je jedna od naučno – nastavnih baza Medicinskog fakulteta u Nišu, ima odobrenje Ministarstva zdravlja za primenu prirodnih faktora u lečenju i rehabilitaciji dece i odraslih.
Specijalna bolnica ,,Sokobanja” koristi i prirodne lekovite faktore, pre svega termalnu vodu i vazduh po kojima je prepoznatljiva kako kod nas tako i u svetu, kaže dr Vesna Milanović, direktorka ove ustanove.
Direktorka Milanović napominje da ukoliko se alergije i problemi sa disajnim organima ne izleče u ranom detinjstvu, velika je verovatnoća da će posledice u starosti biti velike.
Korisnici kažu da se mnogo bolje osećaju od kad dolaze u Specijalnu bolnicu ”Sokobanja” i da lakše dišu, jer ih u bolnici uče i pravilnom disanju.
Specijalna bolnica ,,Sokobanja” poseduje ukupno 530 postelja u 5 objekta od čega su tri objekta namenjena za smeštaj dece, a dva za smeštaj odraslih. Smeštajni kapaciteti su sa trokrevetnim, dvokrevetnim, jednokrevetnim sobama i apratmanima, objašnjava dr Vesna Milanović, direktorka Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja”.
Ovde se uspešno leče i reumatske i kardiovaskularne bolesti, a kupanjem u termalnoj vodi olakšavaju se i tegobe kod danas izražene tzv. menadžerske bolesti, čiji su simptomi stres, nesanica, nervoza i napetost.
Broj pacijenata je naročito povećan u zimskim mesecima, a zahvaljujući novoj opremi, dijagnostikovanje i lečenje nespecifičnih plućnih bolesti kod dece i odraslih mnogo je lakše. 
Većina pacijenata u 560 postelja Specijalne bolnice “Sokobanja” leči se i oporavlja uglavnom o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.
Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja” ima izvanrednu saradnju sa Vladom Republike Srbije, ministartvom zdravlja i lokalnom samoupravom.
Jedina bolnica u Srbiji koja koristi prirodne faktore za lečenje
Izvor: Niški portal

Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *