Jedinstven bazen u Srbiji: Voda u njemu leči, ublažava bolove i jača snagu

Jedinstven bazen u Srbiji: Voda u njemu leči, ublažava bolove i jača snagu

Specijalna bolnica ”Sokobanja” ima savremeni terapijsko-rekreativni hidromasažni bazen, kao mesto na kome blagodeti termalne vode za ljudski organizam najizraženije i najefikasnije utiču na fizičko i mentalno zdravlje, kao i na podizanje kvalteta života.
Kupanje u ovaj savremeni terapijsko-rekreativni hidromasažni bazen Specijalne bolnice ,,Sokobanja” ima brojne pozitivne efekte na zdravlje i vitalnost, koji su dokazani kroz višedecenijsku upotrebu u terapijske svrhe.

– Bazen predstavlja izuzetno mesto za zdravstvene tretmane, wellness i fitness programe i rekreaciju. Mogu ga koristiti svi gosti banje, dovoljno je samo da se javite na našu recepciju sa željom za korićenje bazena, kaže dr Vesna Milanović direktorka Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja”.

Jedinstven bazen u Srbiji: Voda u njemu leči, ublažava bolove i jača snagu
Termalna voda u savremenom bazenu Specijalne bolnice Sokobanja je izvorska, lekovita voda i poznata još od antičkih vremena.

– Blagotvorna dejstva prirodnih izvora termalne vode uspostavljaju ravnotežu između zdravlja, lepote i dobrog osećaja. Termalna voda u bazenu Specijalne bolnice ,,Sokobanja” povoljno utiče i na smanjenje negativnih uticaja na zdravlje i posledica stresa, koji je pratilac savremenog načina života svih nas. Kupanjem u bazenu Specijalne bolnice ,,Sokobanja” oslobodićete se napetost u mišićima i povećati prokrvljenost tkiva i revitalizovati i ojačati odbrambene mehanizme tela. Kupanje ovde je zapravo prirodni lek koji blagotvorno utiče na naš dobar osećaj i na zdravlje našeg tela, precizirala je dr Vesna Milanović direktorka Specijalne bolnice ,,Sokobanja”.

Termalna voda u bazenu Specijalne bolnice ,,Sokobanja” povoljno utiče i na smanjenje negativnih uticaja na zdravlje i posledica preopterećenosti. Revitalizuje i jača odbrambene mehanizme tela i podstiče oslobađanje hormona sreće i kao takav ovaj bezan u Specijalnoj bolnici ,,Sokobanja” je jedinstven u Srbiji.

– Osim kupanjem njena dejstva možete osetiti i tokom unikatnih tretmana termalnom vodom, kao što su individualne vežbe u vodi i bazenu sa našim iskusnim terapeutima i sve pod njihovim nadzorom, a oni rade tretmane u bazenu kako sa odraslima tako i sa decom, izjavila je dr Vesna Milanović direktorka Specijalne bolnice ,,Sokobanja”.

Savremeni terapijsko-rekreativni hidromasažni bazen u Specijalnoj bolnici ,,Sokobanja” koji mogu koristiti svi gosti banje kako odrasli tako i deca je preliven, sa podnim grejanjem i klima-komorom, koja izvlači vlagu, dogreva vazduh i isušuje ga, čime se sprečava stvaranje budji, a boravak korisnika, naročito onih sa disajnim smetnjma, čini prijatnijim. Opremljen je atraktivnim vodenim slapom – lastinim repom, podvodnim masažnim mlaznicama i reflektorima, adekvatnom spoljnom rasvetom i muzičkim audio sistemom. Uz odgovarajuće prateće sadržaje (tuševi, svlačionice, toaleti), a sve što je potrebno da bi ste okrepili svoje telo i vratili formu jeste da se javite recepciji Specijalne bolnice ,,Sokobanja” sa željom za korišćenje lekovitog bazena.

Kako sve pomaže kupanje i vežbe u ovom bazenu:
• kretanje u termalnoj vodi smanjuje napetost mišića, povećava pokretljivost, jača snagu mišića i ublažava bolove;
• pospešuje prokrvljenost tela i time ubrzava metabolizam i izlučivanje toksina;
• deluje antiinflamatorno i bakteriostatno;
• na kožu deluje blagotvorno, pre svega na hronične kožne bolesti;
• plivanje u termalnoj vodi oslobađa endorfin – hormon sreće.
Izvor: Niški portal

Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *