Welness, Spa i Fitnes

Welness, Spa i Fitnes

Spa centar Specijalne bolnice nudi različite usluge uživanje duha i tela. Kupanje u termalnoj vodi u Amamu, masaže, sauna, bazen, aerosol terapija, slana soba i relaksacija uz vežbe disanja kao i kozmetički tretmani, sastavni su deo ponude spa centra.
Welness, Spa i Fitnes

Najatraktivniji deo ponude je Rimsko kupatilo – Amam u centru grada gde je kupanje u toploj mineralnoj vodi u kojoj se kupao i sam Miloš Obrenović i Zona Zamfirova (ali ne zajedno).Autentično su sačuvani Miloševa kada, muški i ženski bazen gde je kupanje poseban doživljaj.
Welness, Spa i Fitnes
Uz masažu i inhalaciju bićete kao novi.
Welness, Spa i Fitnes
Čuveno tursko kupatilo, danas kupatilo Park, takozvani Amam, je izgrađeno još za vreme Turaka u XV veku, na temeljima koji potiču iz vremena vladavine Rimljana na ovim prostorima. Ono je čak tri puta renovirano, ima muzejsku vrednost i nalazi se pod zaštitom države.
Welness, Spa i Fitnes
Smešteno je u centru Sokobanje a prvi put ga je obnovio knez Miloš Obrenović koji je često boravio ovde tako da kao uspomenu na to vreme imamo i posebnu kadu koja je bila sagrađena samo za njega, i dan danas je u funkciji i ima muzejsku vrednost. Preko puta kupatila u to vreme sagrađen je i Milošev konak, koji je služio kao centar srpske adrministracije koja je pratila kneza Miloša. On i danas postoji mada kao mesto za ugostiteljske ubjekte i kafiće koje je, uprkos novoj nameni, uspelo da sačuva duh starih vremena.
Welness, Spa i Fitnes
Poslednji put ovo kupatilo je obnovljeno 2005. godine a prepoznaćemo ga i kao kupatilo iz filma “Zona Zamfirova” reditelja Zdravka Šotre.
Čuvenim turskim kupatilom Amam upravlja Specijalna bolnica “Sokobanja” i deo je njene Wellness ponude. Tu možete uživati u kupanju u termalnoj vodi u bazenima i kadama, boraviti u originalnoj Miloševoj kadi, probati razne vrste masaža i kozmetičke tretmane. Inhalacija mineralnom vodom dobra je kako za osobe sa disajnim tegobama tako i za zdrave osobe u cilju prevencije respiratornih oboljenja.U okviru Amama nalazi se prirodni inhalatorijum čija isparenja sadrže gas radon.
Welness, Spa i Fitnes
Welness je odličan način da povratite svoju snagu u otklonite posledice hroničnog stresa i umora. Čine ga:

Welness, Spa i Fitnes

finska sauna
slana soba
fizikalna elektroterapija
hidromasaža u đakuzi kadi
bazen
šetnja na svežem vazduhu bogatom ozonom “Stazom zdravlja”.
Welness, Spa i Fitnes
Fitnes
Tu je i naš moderni fitness kabinet koji Vam pruža mogućnost bavljenja fizičkom aktivnošću pod kontrolom medicinskog osoblja po individualno skrojenom programu.

Za predah i osveženje, tu je i Vita-bar i sklopu fitness kabineta.

Za sve Vas  koji imate problema sa viškom kilograma ili jednostavno volite zdrav život, boravak u našoj ustanovi biće pravi izbor.