Vila Dalmacija

Vila Dalmacija

Vila Dalmacija nalazi se u blizini centra grada, gradskog parka i Starog Zavoda-Sokograd. Služi za smeštanje, lečenje i rehabilitaciju dece obolele od bolesti pluća – bronhitis, astma i cistična fibroza. Ustanova ima pedijatre i pedijatrijske sestre koji brinu za zdravlje dece. Primenjuju se inhalacija, vežbe disanja, drenaža bronhija i vežbe kondicije u smestajnoj ustanovi. Za roditelje i decu organizuje se škola astme u okviru koje ih lekari upoznaju sa ovom bolešću, merama lečenja i samopomoći.

Boravak pacijenata je u 3-krevetnim i 4-krevetnim sobama. Deca se smeštaju sa svojim roditeljima ukoliko imaju pravo na pratioca. Pored medicinskog osoblja o deci brinu i vaspitačice.

Vila Bota u svom dvorištu ima klackalice i ljuljaške kako bi mališanima boravak bio prijatniji. Ukoliko dete ima posebne potrebe u ishrani, zbog alergije ili nepodnošenja neke hrane, omogućena je ishrana u skladu sa njegovim potrebama a po konsultaciji nutricionista iz naše ustanove.

U toku popodneva i noći o deci brine dežurna medicinska služba. Vila pruža prijatnu porodičnu atmosferu što deci i roditeljima olakšava boravak i lečenje.

Ako ste smešteni u privatnom smeštaju u Sokobanji, deca se mogu lečiti preko poliklinike Specijalne bolnice – Banjske ambulante.

Prim. Dr Vidanović Gordana, pomoćnik direktora za bolničko lečenje i rehabilitaciju dece sa dnevnom bolnicom
Glavna sestra: Milena Dimitrijević
Kontakt telefon: 018830724